Autoverzekering afsluiten met negatieve jaren

Als je negatieve schadevrije jaren hebt dan kun je de verzekering alleen bij speciale aanbieders berekenen. Je kunt dan maatschappijen vergelijken die je wél willen verzekeren. Bereken de tarieven die ze aanbieden, ondanks een ongunstig schadeverleden. Het uitrekenen van de premie kan op basis van -1 tot -5 schadevrije jaren. Het kan dus ook op -2, -3 en -4. De autoverzekering kun je per direct of voor een toekomstige datum afsluiten.

Uitleg malusregistratie

Verzekeraars kijken bij de beoordeling naar de malusregistratie. Ze bekijken dan of de opgegeven schade overeenkomt met wat in de systemen staat. Verzekeren draait om vertrouwen, geef daarom zo goed mogelijk het schadeverleden op. Zeker als het schadebedrag meevalt, heb je grotere kans op acceptatie. Maatschappijen beoordelen iedere aanvraag apart voordat ze akkoord geven.

Waarom is het lastig vergelijken?

Jammer genoeg willen veel autoverzekeraars geen autorijders binnenhalen met een negatief schadeverleden. Dit betekent dat, als je in de min staat op de bonus-malusladder, je minder keus hebt. Dat maakt het moeilijker vergelijken. We hebben gelukkig aanbieders gevonden die toch open staan voor jouw doelgroep. Maak gerust een premieberekening en ontdek in de vergelijking welke premies aanbieders kunnen bieden.

Er is minder aanbod in autoverzekeringen bij negatieve schadejaren.

Hoe ontstaan negatieve schadevrije jaren

Wanneer je schade veroorzaakt, moet je verzekeraar schadevergoeding betalen aan de tegenpartij. Omdat ze die kosten moeten maken val je terug in schadevrije jaren. Tegenwoordig is de terugval standaard vijf jaar. De hoeveel korting op je premie hangt samen met de hoeveelheid schadevrije jaren. Kom je onder de nul uit dan kom je in de min terecht. Je hebt dan een zogenaamde malus-situatie.

Autoverzekeringen en bonus-malus systeem

Het bonus-malus systeem heeft als idee ‘goede’ bestuurders te belonen en ‘slechte’ rijders te straffen. Dit in de vorm van een hogere of lagere no-claimkorting op de premie. Automobilisten met een negatief schadeverleden worden dus als het ware gestraft. Autoverzekeringen zijn voor schaderijders duurder en soms zelfs lastig af te sluiten. Overal afgewezen? Dan is er een optie: een autoverzekering bij de Vereende. Vraag een offerte op.

Bij Rialto Verzekeringen wordt iedereen geaccepteerd, maar de premie is navenant hoog.