Een autoverzekering voor senioren heeft geen leeftijdsgrens. Er zijn verzekeringen speciaal voor ouderen boven de 70 en 80 jaar. Die zijn van aanbieders die ervaren bestuurders accepteren. Het is in Nederland voor verzekeraars toegestaan om senioren af te wijzen op basis van hun leeftijd. Gevolg is dat er weinig aanbieders zijn voor de wat oudere autorijder.

Tip: vul hier het kenteken van jouw auto in...

En vind direct een goedkopere autoverzekering!

Minder aanbod voor autoverzekering boven de 80 jaar

Veel verzekeraars wijzen consumenten af voor een autoverzekering als de bestuurder boven de 80 jaar oud is. Dat mogen ze ook aangezien het wettelijk gezien niet verboden is. De overheid zegt dat zolang er voldoende aanbod is, er geen maatregelen komen. Maatschappijen hebben op dit moment dus geen acceptatieplicht. Op internet zijn gelukkig wel voldoende goede verzekeraars te vinden. Niet voor niets dat er veel wordt gezocht op:

  • Autoverzekering boven 80 jaar
  • Senioren verzekering auto
  • Auto verzekeren voor ouderen

 

Omdat het aanbod kleiner is, betaal je soms wel meer dan een jonge bestuurder.

Vergelijk via internet autoverzekeringen voor senioren

Als ervaren bestuurder heb je aangetoond netjes te kunnen rijden. Het is dan oneerlijk als je puur vanwege je leeftijd een hoge premie moet betalen. Door goede aanbieders zonder leeftijdsgrens te vinden kun je slim besparen op de kosten. Bij het vergelijken wordt gevraagd om je geboortedatum. Het systeem filtert dan automatisch verzekeraars weg die je niks willen aanbieden. Maatschappijen die wel graag ervaren bestuurders als klant willen blijven dan in de vergelijking over. De beste optie sluit je makkelijk online af.

Veel ervaren rijders kiezen voor een uitgebreide verzekering

Een ongelukje is zo gemaakt. We zien dat ouderen het fijn vinden als er bij schade een vergoeding komt. Om zekerheid te hebben is het nodig je auto all risk te verzekeren. Schade wanneer je zelf schuldig bent wordt dan vergoed, anders niet. Denk maar aan parkeerschades of het van de weg raken bij slecht weer. Een tegenpartij kan dan niet verantwoordelijk gehouden worden. Alleen wanneer je een goede senioren autoverzekering hebt krijg je dan een schadevergoeding.