Opzegbrief autoverzekering: opzeggen met voorbeeldbrief

Dankzij een correcte opzegbrief wordt jouw autoverzekering effectief en tijdig opgezegd. Het opzeggen gaat makkelijk via onze online opzegbrief generator. Daarmee maak je in een mum van tijd online een opzegbrief. Allereerst kies je de verzekeraar. De adresgegevens van de maatschappij worden automatisch ingevuld. Vervolgens vul je de gegevens van de autoverzekering in. Daarna kun je de opzegbrief downloaden. Stuur tot slot de aangemaakte opzegbrief naar je verzekeraar voor het beëindigen je autoverzekering.

Een opzegbrief maken voor het beëindigen van je autoverzekering

Met de voorbeeldbrief hierboven kun je snel een opzegging maken. Maar zal de verzekeraar je opzegbrief accepteren? Bekijk de drie belangrijkste punten om op te letten.

Tip! Vul zoveel mogelijk klantgegevens in, zodat de maatschappij je verzekering kan vinden. Geef tot slot duidelijk aan per welke datum de autoverzekering moet stoppen. 

 • Succesvolle opzegging
 • Ontvangen door verzekeraar
 • Juiste klantgegevens
 • Geldige opzegdatum
 • Ongeldige opzegging
 • Opzegging niet ontvangen
 • Onjuiste klantgegevens
 • Opzegtermijn ongeldig

Wat is de opzegtermijn van je autoverzekering?

Elke autoverzekering kan in beginsel na 1 jaar opgezegd worden. Maar autoverzekeraars mogen een kortere termijn hanteren. De autoverzekering van Generali is daar een voorbeeld van, want die is altijd zonder opzegtermijn op te zeggen.

Hou rekening met de opzegtermijn van je verzekering, anders zal de polis niet beëindigd worden. Na de looptijd van 1 jaar hebben de meeste autoverzekeringen één maand opzegtermijn, maar er zijn uitzonderingen. Zoals bijvoorbeeld de van Nationale Nederlanden. Die kun je na 1 jaar zonder opzegtermijn opzeggen. De opzegtermijn staat in de polisvoorwaarden. Neem bij twijfel contact op met je maatschappij of adviseur.

Je autoverzekering opzeggen doe je met een voorbeeldbrief

Geen maatschappij zal telefonisch een verzekering beëindigen. Ze zullen altijd om een schriftelijke bevestiging vragen of een e-mail. Met onze opzegbrief generator kun je een snel een opzegbrief maken.  Om de voorbeeldbrief te maken vul je de volgende gegevens in:

 1. Je huidige maatschappij
 2. Je naam
 3. Je adresgegevens
 4. Het polisnummer van de autoverzekering
 5. De gewenste einddatum

Klik daarna op ‘PDF downloaden’ en ontvang de gratis opzegbrief. Je autoverzekering opzeggen is vervolgens snel geregeld. Stuur je opzegging per post of e-mail naar de verzekeraar. Bespaar op je toekomstige kosten door een goedkopere autoverzekering af te sluiten.