Goedkope WA plus autoverzekering

Informatie auteur: dit artikel werd geschreven en/of inhoudelijk gecontroleerd door gecertificeerd autoverzekeringsexpert Ruud de Laat.

WA plus is een andere naam voor beperkt casco. Maar wat is nu het verschil tussen WA en WA+? Ontdek de betekenis van de term casco. Wat valt er nu precies onder een ‘WA extra’ verzekering? En is het veel duurder dan de goedkoopste autoverzekering? Lees wat er onder de beperkt casco dekking valt en bereken online de meerprijs. Let daarbij op het eigen risico.

Tip: vul hier het kenteken van jouw auto in…
Vul je kenteken in:

En vind direct een goedkopere autoverzekering!

WA plus verzekering keert uit bij autoruitschade

Het fijne van een WA plus verzekering is dat deze uitkeert bij autoruitschade. Heb je alleen de verplichte WA-verzekering dan ben je niet verzekerd voor ruitschade. Dat is riskant want zeker ruitvervanging is duur. Dat kost al snel 500 euro. Dit zijn risico’s die een kleine meerprijs rechtvaardigen. Naast autoruitschade geeft een beperkt casco dekking ook zekerheid bij brand, storm, inbraak en diefstal.

Betekenis eigen risico ‘WA extra’ & volledig casco

Heb je een schade die onder je WA+ verzekering valt? Dan krijg je te maken met een eigen risico. Een beperkt casco autoverzekering is niet overal hetzelfde. Verschillen in eigen risico’s kunnen groot zijn. Dat is het deel van een casco schade die je zelf moet betalen. Stel een ruit moet vervangen worden en dat kost 500 euro, en het eigen risico is 100 euro. Dan moet je van die 500 euro schade, 100 euro uit eigen zak betalen.

Meerprijs beperkt & volledig casco verzekering berekenen

Heb je een WA plus verzekering dan heb je dekking voor ruit-, diefstal-, storm en brandschade. Dat soort schades zijn duur en rechtvaardigen daarom een meerprijs voor de autoverzekering. Bereken op onze site de prijsverschillen tussen WA en beperkt casco. Let bij het afsluiten op het eigen risico. Een laag eigen risico betekent dat je minder zelf hoeft te betalen als je bijvoorbeeld een autoruitschade hebt. De beste beperkt casco autoverzekering sluit je direct online af.