De gunstige bedrijfsautoverzekeringen van ASR…

zelfstandig ondernemer met asr bedrijfsautoverzekering

Informatie auteur: dit artikel werd geschreven en/of inhoudelijk gecontroleerd door gecertificeerd autoverzekeringsexpert Ruud de Laat.

Qua aanbod in autoverzekeringen zijn er voor ondernemers beduidend minder mogelijkheden dan voor particulieren. Dat komt doordat relatief weinig verzekeraars zakelijk gebruik accepteren. Gelukkig heeft ASR oftewel a.s.r. wél volop goedkope verzekeringen voor diegenen die hun auto deels of volledig zakelijk willen gebruiken.

Vergelijk via onze geautomatiseerde online vergelijkingsmiddel de voordeligste aanbieders van zakelijke personenautoverzekeringen en/of bestelautoverzekeringen om jouw bedrijfsauto tóch goedkoop te kunnen verzekeren. Op welke premie kom jij uit?

Tip: vul hier het kenteken van jouw auto in…
Vul je kenteken in:

En vind direct een goedkopere autoverzekering!

Jouw bedrijfsauto zakelijk verzekeren bij ASR

Veel ZZP’ers en MKB’ers kiezen ervoor hun zakelijke bestelauto te verzekeren bij ASR. Dat komt omdat ASR opvallend gunstige premies hanteert voor zakelijke verzekeringnemers. Het is dan ook niet gek dat een groot deel van alle zakelijke autoverzekeringen bij ASR wordt ondergebracht. Sterker nog: als je via een willekeurige tussenpartij een (zakelijke) bedrijfsautoverzekering afsluit, is de kans groot dat ASR onderaan de streep als mede-risicodrager optreedt.

Hoe dan ook zijn er voor het verzekeren van bedrijfsauto’s opvallend weinig mogelijkheden. Wil je een bedrijfsauto zakelijk verzekeren? Dan is het dus extra belangrijk gericht de juiste zakelijke verzekeringsaanbieders met elkaar te vergelijken. Via onze site kun je eenvoudig de goedkoopste autoverzekering filteren op zakelijk gebruik. Binnen enkele muisklikken heb je een —voor jouw individuele situatie— optimale en gunstigst mogelijke verzekeringsoptie te pakken.

Met behulp van onze geavanceerde prijsvergelijker ontvang je direct een vergelijkingsoverzicht van de gunstigste zakelijke autoverzekeringsaanbieders. Kies voor ASR of —met een beetje geluk— voor een nóg voordeligere bedrijfsautoverzekeraar en sluit jouw bedrijfsautoverzekering direct online af op basis van voorlopige dekking.

ASR motorrijtuig zakelijk: herstelkeuze & eigen risico

Op basis van het kenteken van jouw bedrijfsauto vergelijk je pijlsnel de goedkoopst mogelijke bestelautoverzekeringen met elkaar. Niet alleen op basis van maandpremie, maar ook qua eigen risico, polisvoorwaarden en aanvullende bijdekkingen. Want juist bij zakelijk gebruik kunnen factoren als vervangend vervoer, vrije herstelkeuze, goederentransportdekking, eigen vervoerdekking en verkeersrechtsbijstand enorm belangrijk zijn.

Overigens is bij ASR géén sprake van vrije herstelkeuze. ASR behoort namelijk tot de goedkoopste aanbieders van zakelijke autoverzekeringen, juist omdat men gunstige prijsafspraken heeft gemaakt met aangesloten autoschadeherstelbedrijven. Dus kies je voor ASR? Dan ben je bij schade veelal aangewezen op een dergelijk aangesloten herstelbedrijf. Aangesloten herstellers zijn garages die afspraken hebben gemaakt met een bepaalde bedrijfsautoverzekeraar voor het repareren van schades.

Schuldschades die op jouw bedrijfsautoverzekering worden geclaimd, kennen doorgaans een eigen risico. Dit is in feite een eigen bijdrage aan de schadelast: dát deel van de kosten waarvoor jijzelf opdraait, alvorens de verzekeraar tot uitkering komt. Laat je een schade bij een niet-aangesloten garage repareren? Dan wordt doorgaans een hóger eigen risico gehanteerd. Je loopt dan zelfs het risico dat de maximale schadevergoeding tot maximaal 500 euro wordt teruggebracht.

De bij ASR aangesloten herstelbedrijven vallen onder de noemer Stichting Schadegarant. Op de website van ASR kun je bij Schadegarant aangesloten schadeherstelbedrijven opzoeken. Gelukkig is er géén sprake van een eigen risico  bij verhaalschades. Dus indien een schade aan jouw bedrijfsautoverzekering kan worden verhaald op een schuldige tegenpartij.

ASR bedrijfsautoverzekering: tot slot…

De afkorting ASR is een samenvoeging van ‘De Amersfoortse’ en het voormalige verzekeringsconcern ‘Stad Rotterdam’. ASR is een grote speler op de Nederlandse autoverzekeringsmarkt, des te meer op het gebied van zakelijke autoverzekeringen oftewel bedrijfsautoverzekeringen. (bron)

Ben jij op zoek naar een zakelijke autoverzekering voor jouw bedrijfswagen van ASR? Of naar een soortgelijk zakelijk autoverzekeringsproduct van een ándere kwalitatief hoogstaande verzekeringsmaatschappij? Gebruik dan bij voorkeur onze specialistische zakelijke vergelijkingsmodule voor het maken van een weloverwogen keuze!