Personenvervoer verzekeren is makkelijker voor een gratis dan betaalde taxi. Onbetaald personenvervoer zien we bij kinderdagverblijven en zorgboerderijen. Er is dan meestal sprake van een vaste bestuurder. Online kan je jouw (bestel)auto voor onbetaald personenvervoer verzekeren. Wel zien maatschappijen dit type vervoer als een verhoogd risico op schade. Om de verzekering te regelen is het daarom nodig om een vaste bestuurder te hebben.

Premie bestelautoverzekering

Taxi verzekering en personenvervoer vaste bestuurder

Het vervoeren van mensen gaat ervaren bestuurders makkelijk af. Verzekeraars zien daarom graag een vaste (ervaren) bestuurder, als de taxi als personenvervoer verzekerd moet worden. Zodra je een autoverzekering gaat afsluiten zal gevraagd worden naar de bestuurder. Er wordt dan bovendien een onderscheid gemaakt tussen een zorgboerderij (of kinderdagverblijf) en een commerciële taxi. Zolang je de taxi als service gebruikt voor het dagverblijf heb je geen speciale taxiverzekering nodig.

Onbetaald personenvervoer verzekerd krijgen

Het is online mogelijk om onbetaald personenvervoer verzekerd te krijgen. Daar is sprake van als het vervoer standaard is inbegrepen in de tarieven die je voert en dat maakt verschil. Zo heeft een kinderdagverblijf niet de insteek te willen verdienen op het ophalen en terugbrengen van kinderen. Hetzelfde geldt voor zorgboerderijen. Dat zie je terug in de premie. Geef bij de berekening bij primair gebruik en branche overige op en kies onbetaald personenvervoer.

Voorbeeld juiste gebruik taxi

Als aanvullende dekking kun je een inzittendenverzekering afsluiten. Verzekeraars zien onbetaald personenvervoer dus anders dan een commerciële taxi. Want dan is er sprake van wisselende routes. En soms zijn er standplaatsen in het centrum van grote steden. Je zou dan een stuk duurder uitkomen voor de autoverzekering. Geef bij het afsluiten van de verzekering onbetaald personenvervoer aan,  als daar sprake van is. In andere gevallen zou je op taxivervoer uit komen. Krijg je geen premie? Dan is de Vereende een oplossing.

Online personenvervoer met verzekering afsluiten

Een duidelijk beeld schetsen van je situatie als kinderdagverblijf of zorgboerderij geeft verzekeraars vertrouwen. Dat is belangrijk om onbetaald personenvervoer verzekerd te krijgen. Het helpt als er een vaste bestuurder is die ervaren is met het rijden van een taxibus. Bekijk online de kosten voor je personenvervoer verzekering en sluit de beste aanbieder direct af. Je ontvangt dan de digitale polis. Later volgt de groene kaart per post, om in de auto te leggen.