Hét verschil tussen een ongevallen inzittenden (OVI) en schadeverzekering inzittenden (SVI) zit hem in de uitkering. Een OVI is een stuk goedkoper dan een SVI. Waarom is dat zo? Bij schade ben je voor een veel lager bedrag verzekerd. Verder heb je minder kans op een uitkering. De dekking maakt het verschil tussen een SVI en OVI duidelijk.

Tip: vul hier het kenteken van jouw auto in...

En vind direct een goedkopere autoverzekering!

Wat keert een OVI en SVI maximaal uit?

Met een OVI is blijvende invaliditeit en overlijden verzekerd. Er volgt dan eenmalig een uitkering. De hoogte verschilt per verzekering. Gemiddeld is er 15.000 euro uitkering bij blijvende invaliditeit en 30.000 bij overlijden. Een SVI keert maximaal 1 miljoen euro uit. Dat is een gigantisch verschil. Met een OVI ben je dus voor een lager bedrag verzekerd. Maar er zijn meer verschillen. Namelijk de dekking is anders.

Dekking schadeverzekering en ongevallen inzittenden

Met een schadeverzekering inzittenden (SVI) ben je verzekerd voor de werkelijke schade. De meeste mensen worden na een ongeluk niet blijvend invalide. Overlijden komt gelukkig relatief weinig voor. Toch zijn alleen die situaties verzekerd bij een OVI. Met een SVI is de echte materiële en letselschade gedekt. Dat geldt dan voor jou als bestuurder en de passagiers. Denk maar aan vergoeding voor inkomstenderving. Met letselklachten kan jij misschien een tijdje niet werken.

Prijsverschil tussen de aanvullende dekkingen

Met een OVI ben je goedkoper uit dan bij een SVI. Een ongevallen inzittenden kost gemiddeld 2 euro per maand. Een schadeverzekering voor inzittenden kost het dubbele. Dat is niet zonder reden. De hoogte van de uitkering is een stuk lager. Nadeel van een ongevallen inzittenden dekking is dat je alleen een uitkering krijgt bij overlijden of blijvende invaliditeit. Met een schadeverzekering voor inzittenden is dat anders. Inkomstenverlies door letselklachten is dan wél verzekerd.

Verschil SVI en OVI zit in de daadwerkelijke schade

Het premieverschil tussen een ongevallen inzittenden en een SVI is een paar euro per maand. Met een schadeverzekering voor inzittenden ben je goed verzekerd. Bij een OVI is er alleen een uitkering bij blijvende invaliditeit of overlijden. Een voorbeeld maakt het verschil tussen SVI en OVI duidelijk. Na een ongeluk kan je vier weken niet werken. Met een SVI heb je dan dekking voor inkomstenverlies. Met een OVI niet. Zorg dat je verzekerd bent voor de daadwerkelijke schade.