Informatie auteur: dit artikel werd geschreven en/of inhoudelijk gecontroleerd door gecertificeerd autoverzekeringsexpert Ruud de Laat.

Sinds 1 januari 2018 hebben meerdere verzekeraars besloten om te stoppen met het verzekeren van taxi’s. Veel taxi’s hebben hierdoor een lange tijd onverzekerd rondgereden. Verzekeraars die gestopt zijn met het aanbieden van taxiverzekeringen hebben de desbetreffende bedrijven laattijdig geïnformeerd, waardoor veel taxibedrijven en taxichauffeurs voor verzekeringsproblemen kwamen te staan. Heb je hier geen problemen mee gehad? Misschien heb je geluk gehad! Kijk voor de zekerheid tóch eens na hoe jouw taxi verzekerd is.

Is jouw auto privé verzekerd, dan kan het namelijk zijn dat je tóch ‘onverzekerd’ bent. Een taxi dient namelijk altijd een speciale taxiverzekering te hebben!

Waarom zijn verzekeraars gestopt met de taxiverzekering?

Het aanbod in taxiverzekeringen is het afgelopen jaar dus sterk afgenomen. De overgebleven taxiverzekeraars c.q. taxiverzekeringsaanbieders hebben de taxipremies daarnaast flink verhoogd. Dit is ten nadele van de taxichauffeurs en taximaatschappijen in Nederland.

Taxichauffeurs vragen zich af wat de reden is van verzekeringsaanbieders om te stoppen met het aanbieden van taxiverzekeringen. Veel verzekeraars zeggen dat het niet meer rendabel is om taxi’s te verzekeren. Zelfs niet ná het verhogen van de premies, hetgeen de overgebleven taxiverzekeraars overduidelijk hebben gedaan. Dat komt doordat de schadelast van taxiverzekeringen extreem hoog is.

Vooral voor eenmanszaken oftewel zelfstandige taxirijders / taxibedrijfjes in stedelijke gebieden is het hierdoor lastig, duur of zelfs bijna onmogelijk geworden om zelfs een klein, goedkoop taxietje te verzekeren.

Frauderen met de taxiverzekering…

Het is dus vooral voor kleine taxiondernemers lastig geworden om een betaalbare taxiverzekering te vinden. Volgens TaxiPro zijn er taxibedrijven die de nieuwe opgehoogde taxiverzekeringspremie simpelweg niet kunnen betalen met de huidige omzet. Hierdoor hebben ze de zaak stil moeten zetten.

Anderen taxibedrijven die in hetzelfde schuitje zaten, hebben besloten om in een onverzekerde taxi door te blijven rijden… Dit is echter zéér risicovol en sterk af te raden. Wanneer er tijdens een controle achter gekomen wordt dat je onverzekerd rondrijdt, heb je een nóg grotere kostenpost. De boetes voor onverzekerd rijden zijn namelijk érg hoog; hetgeen kan uitpakken in een extreem dure taxirit.

Maximaal kan er 3x per jaar een bekeuring voor rijden in een motorvoertuig zonder verzekering worden opgelegd, dus tot 1.200 euro boete op jaarbasis.

Welke taxiverzekering kunnen wij aanbieden?

Wil je een taxiverzekering afsluiten, maar komen er géén resultaten uit onze vergelijkingsmodule? Neem dan even telefonisch contact op! Bel met GoedkopeAutoverzekering.nl via 073-5430830. Zodoende kunnen wij je persoonlijk te woord staan en samen met jou kijken naar jouw taxiverzekeringsmogelijkheden. Want er zijn gegarandeerd te allen tijde opties om jouw taxi te verzekeren.

Een taxiverzekering via verzekeringsmaatschappij ‘De Vereende’ is altijd mogelijk, het nadeel is echter dat ook déze taxiverzekering duur uitvalt.