Autoverzekering voor Tesla Model S, 3, X, Y + Roadster

goedkoopste-autoverzekering-voor-tesla

Tesla, Inc. (voordien Tesla Motors) produceert elektrische personenauto’s en vrachtauto’s. Er staat ook een pick-up op de planning, namelijk de Cybertruck, maar deze mag —vanwege de hardstalen beplating— de Europese wegen niet op. Hoe dan ook rijden er op de Nederlandse wegen steeds meer Tesla’s rond. En dan vooral van de elektrisch voertuig (EV) Modellen S, X en 3.

Tip: vul hier het kenteken van jouw auto in…
Vul je kenteken in:

En vind direct een goedkopere autoverzekering!

Inmiddels zijn er ook volop Tesla-occasions in omloop bij autogarages en gangbare autoverkoopsites. Talloze tweedehands Tesla’s worden aangeboden en verkocht op onder andere AutoTrack.nl, AutoScout24.nl, AutoTrader.nl, Gaspedaal.nl, Bynco.nl, AutoWereld.nl, ViaBovag.nl, Speurders.nl en Marktplaats.nl.

Mede dankzij deze ontwikkeling is er sinds kort méér mogelijk op het gebied van ‘teslaverzekeringen’. En GoedkopeAutoverzekering.nl is als geen ander thuis in deze verzekeringsmogelijkheden…

Strenge beveiligingseisen Tesla

Duurdere auto’s —waartoe óók de Tesla behoort— worden veelal casco verzekerd. Dit houdt in dat niet alleen schades gedekt zijn die MET de betreffende Tesla worden toegebracht aan een ander… Maar ook (bepaalde) schades AAN de verzekerde Tesla zelf zijn verzekerd. Hoe uitgebreider de cascoverzekering, des te meer verschillende cascoschades worden gedekt.

Veruit de meeste Tesla’s worden allrisk verzekerd, hetgeen de uitgebreidst mogelijke dekking geeft. Onder allriskdekking wordt onder meer diefstal en economisch totaalverlies gedekt. Als een allrisk gedekte Tesla wordt gestolen of total loss wordt gereden, vergoedt de verzekeraar de dagwaarde, aanschafwaarde of nieuwwaarde. Om die reden stellen veruit de meeste autoverzekeraars bepaalde beveiligingseisen (alarmeisen oftewel alarmeringseisen) aan bovengemiddeld dure c.q. waardevolle auto’s.

Hoe waardevoller een allrisk verzekerde auto, des te groter het financiële risico dat een verzekeraar loopt. Dit risico wordt verkleind c.q. ingeperkt dankzij een kwalitatief hoogwaardig alarmsysteem. 

Soepeler en ruimer acceptatiebeleid voor Tesla

Voor een Tesla gold voorheen vrijwel altijd de alarmeis ‘VbV/SCM voertuigvolgsysteem’ (voorheen SCM-klassen 4 en 5) dat contact legt met een externe meldkamer. Het volgsysteem moet doorgaans ook nog eens voorzien zijn van Eigen Autorisatie én Jamming Detectie. Echter is de van oorsprong Amerikaanse Tesla niet standaard —af-fabriek— met een dergelijk geavanceerd alarmsysteem uitgerust. Dus tenzij je dit zélf liet inbouwen, kon je met een Tesla niet zomaar bij iedere willekeurige autoverzekeraars terecht.

Inmiddels zijn er echter óók verzekeraars met een ruimer en soepeler acceptatiebeleid voor Tesla-personenauto’s van Model S, 3, X en Y. Des te meer als de huidige vervangingswaarde beneden de EUR 80.000,- of EUR 100.000,- euro ligt. Vermeld in onderstaand offerteformulier zo duidelijk mogelijk het type alarmsysteem dat momenteel in jouw Tesla aanwezig is. Dan zoeken wij een partij die jouw Tesla zo voordelig mogelijk verzekert en in dekking neemt.

Méér partijen die Tesla’s verzekeren

Niet alleen worden de alarmeisen voor Tesla’s bij sommige verzekeraars soepeler… De opkomende occasionmarkt in Tesla’s zorgt er ook nog eens voor dat verscheidene autoverzekeraars zich de afgelopen jaren meer zijn gaan toespitsen op het verzekeren van Tesla-personenauto’s. Voordien verzekerden bijna alle teslabezitters hun spiksplinternieuwe elektrische bolides bij Tesla zélf. Deze Teslaverzekering staat bekend als InsureMyTesla, met Victor/Marsh als risicodrager.

Inmiddels zijn er echter volop partijen waarbij een nieuwe of tweedehands Tesla voordeliger zou kunnen worden ondergebracht. GoedkopeAutoverzekering.nl kan voor jou meerdere partijen benaderen en jou de voordeligste aanbieders offreren. Als jij onderstaand offerteformulier invult, komen wij zo spoedig mogelijk met een voordelig én kwalitatief hoogwaardig aanbod.

Modellen, types, uitvoeringen & opties

De exacte verzekeringsmogelijkheden en verzekeringseisen voor wat betreft Tesla-personenauto’s verschillen per model, type en uitvoering. Zelfs bepaalde opties c.q. meer-opties (alarm e.a.) kunnen een rol spelen. Teslatypes die wij met regelmaat voordelig onderbrengen of kúnnen onderbrengen, zijn als volgt:

 • Model S: Sedan (40 kWh, 60, 60D, 70, 70D, 75, 75D, 85, 85D, P85, P85D, 90, 90D, P90D, 100D, P100D)
 • Model 3 (Standard Range Plus, Long Range en Performance)
 • Model X: Cross-Over (60, 75, 90 en 100 kWh)
 • Model Y (medio 2021 verkrijgbaar)
 • Roadster (Tesla’s eerste gelimiteerde sportmodel)

In de typering van Teslamodellen staat het getal (60 t/m 100) voor het aantal kilowattuur aan vermogen. De eventuele letter D áchter dit cijfer staat voor ‘Dual’: duale motoren oftewel twee elektromotoren.

En de eventuele letter P vóór het cijfer staat voor ‘Performance’ oftewel aanvullend acceleratievermogen. Eigenschappen die van invloed zouden kunnen zijn op de verzekerbaarheid en verzekeringspremie zijn onder meer:

 • Uitvoering: Base, Business, Standard Range (Plus), Long Range, (Ludicrous) Performance of Plaid
 • Beschikbare acceleratiemodi: Chill, Standaard, Sport, Insane, Ludicrous, Insane+ en Ludicrous+ Mode (bron)
 • Raven Powertrain Motor Upgrade
 • Free LifeTime SuperCharging
 • Aandrijving: Rear Wheel Drive (RWD), Front Wheel Drive (FWD), All Wheel Drive (AWD) of Four by Four (4×4).
 • AutoPilot 1.0, 2.0 of 3.0
 • Geavanceerde software: MY20, MY21 e.a.
 • Pano: panoramadak
 • AirREX slimme luchtvering
 • Zes of zeven persoons uitvoering (6 p. of 7 p.)
Tip: vul hier het kenteken van jouw auto in…
Vul je kenteken in:

En vind direct een goedkopere autoverzekering!

Tesla verzekeren: tot slot…

Voor elektrische auto’s zijn überhaupt minder aanbieders van volledig-cascodekking. De maatschappijen die wél cascoverzekeringen aanbieden voor elektrische voertuigen (EV’s) hanteren veelal de eerder vermelde beveiligingseisen.

Als Teslarijder beschik je over een exclusief voertuig met een aanzienlijke nieuwwaarde c.q. cataloguswaarde. Een autoverzekering voor een Tesla Model S, 3, X, Y of Roadster is dan ook geen alledaags iets. Bij GoedkopeAutoverzekering.nl vind je de goedkoopste Tesla verzekering met relatief weinig eisen en veel voordelen. Bij ons wordt het standaard volgsysteem van Tesla (zonder volgsysteem dat contact legt met erkende PAC-meldkamer) doorgaans gewoon geaccepteerd. Vul het contactformulier hieronder in voor een vrijblijvende offerte!

De premies voor een Tesla Model S, 3, X, Y of Roadster verschillen per situatie. Zo maakt verschil waar je woont, hoe oud je bent en of je de laatste jaren schadevrij hebt gereden. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op als je meer wilt weten over een autoverzekering voor jouw Tesla.

Informatie auteur: dit artikel werd geschreven en/of inhoudelijk gecontroleerd door gecertificeerd autoverzekeringsexpert Ruud de Laat.