Een sportauto of sportwagen verzekeren is in Nederland duur. Het is nodig slim te vergelijken om de goedkoopste sportauto verzekering te kunnen afsluiten. Veel verzekeraars hanteren hogere premies voor sportieve wagens. jeugdige bestuurders worden soms zelfs niet geaccepteerd. Vergelijk de juiste aanbieders voor jouw auto.

Premie Autoverzekering

Goedkoop online je sportauto verzekeren

Bij een sportauto verzekering gaat het om vraag en aanbod. Jammer genoeg zijn er in Nederland weinig aanbieders die sportieve wagens verzekeren. De premie verschillen tussen verzekeraars is daarom groot. Vergelijk online de goedkoopste autoverzekeringen voor je sportauto. Ben je een jeugdig bestuurder? Reken dan op hogere premies en minder maatschappijen. Het is dan vooral de vraag wie je wil verzekeren.

Premie beginnend bestuurder met sportieve auto

Het is voor jongeren per definitie duurder een sportieve auto te verzekeren. Puur vanwege de leeftijd. Het scheelt wel als je al eerder schadevrije jaren hebt opgebouwd. Verzekeraars geven dan meer korting op de autoverzekering. Je betaalt dan iedere maand minder. Is je eerste wagen meteen een sportieve? Dan moet je rekenen op minder aanbod en hogere kosten voor de sportwagenverzekering. Goed vergelijken is de beste oplossing. Pas dan zie je welke aanbieders er zijn en wat ze vragen.

Meer risico voor een verzekeraar boven de 125 kW

Wanneer is er in Nederland sprake van een sportieve auto? Boven de 125 kW spreekt een verzekeraar al snel van een pittig voertuig. Het scheelt natuurlijk wel hoe zwaar de sportwagen is. De verhouding gewicht-vermogen zegt wat over de trekkracht van een voertuig. Hoe sneller, hoe gevaarlijker. Wil je een sportieve auto verzekeren tegen een zo goedkoop mogelijk tarief? Bereken dan online de aanbieders. Sluit de meest passende autoverzekering direct af.