Een goedkope autoverzekering is voor beginners moeilijker te vinden. Vergelijk online aanbieders die zich richten op jeugdige, beginnend bestuurders. Ontdek dan online maatschappijen die betaalbaar zijn. Als beginner heb je namelijk al genoeg kosten. Bespaar op de autoverzekering.

Premie autoverzekering

Minder betalen door aanbieders te vergelijken

De kunst is om in zo min mogelijk tijd zoveel mogelijk te besparen. Dat doe je door online aanbieders van autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Start een premie berekening en ontdek wat verzekeraars aanbieden voor jouw auto. Als beginner zal dat niet altijd meevallen. Sommige maatschappijen richten zich namelijk niet op jongeren. Ze vragen dan hoge bedragen om de jeugd als doelgroep buiten te houden. Niet voor niets dat legio jongeren continu op zoek zijn naar:

  • Goedkope verzekering auto voor beginners
  • Goedkoopste auto om te verzekeren door jongeren
  • Betaalbare autoverzekering voor beginners

Startende bestuurders maken meer schade

Dat sommige verzekeraars beginners liever buiten houden is soms te begrijpen. Jongeren veroorzaken namelijk statistisch gezien veel vaker schade. Dat betekent voor een maatschappij meer werk en kosten. Ze zien beginners vanaf 18 jaar daarom als een risicogroep. Het is acceptabel voor ze, mits daar een hogere premie tegenover staat. Maar als consument wil je niet teveel betalen. Vergelijk daarom aanbieders om te kijken waar je betaalbaar je auto kan verzekeren.

Beginners gaan minder betalen voor de autoverzekering

Het is waar dat je als beginner meer moet betalen dan oudere bestuurders. Door schadevrije jaren op te bouwen krijg je wel ieder jaar meer korting. Daarna wordt het steeds goedkoper. Het als jongere vooral duur om te starten. Extra kostbaar kan zijn wanneer je een sportieve auto koopt. Want dat kan een premiefactor zijn. Ontdek online waar jouw auto betaalbaar te verzekeren is. Meestal kiezen starters alleen voor WA-dekking. Beginners hebben dan een goedkope verzekering voor de auto. Bereken de nu laagste premie.