Autoverzekeraars vergelijken: snel overzichtelijk online!

autoverzekeraars vergelijken

Bij GoedkopeAutoverzekering.nl kun je in één oogopslag talloze autoverzekeraars vergelijken. Binnen enkele muisklikken krijg je een overzichtelijk lijstje van autoverzekeraars voorgeschoteld die voor jouw individuele situatie het voordeligst uitpakken. Niet alleen goedkoop, maar ook betrouwbaar en goed qua dekking, voorwaarden en eigen risico.

Hieronder proberen we inzichtelijk te maken hoe een vergelijkingsopdracht op GoedkopeAutoverzekering.nl in zijn werk gaat…

Tip: vul hier het kenteken van jouw auto in…
Vul je kenteken in:

En vind direct een goedkopere autoverzekering!

Gegevens aanleveren over voertuig én bestuurder

Door het invullen van enkele persoonsgegevens én autogegevens weet je zeker dat je DIE autoverzekeraars vergelijkt die specifiek relevant zijn voor jou. Alléén de maatschappijen die bereid zijn jouw specifieke auto tegen een gunstige premie en onder gunstige voorwaarden te verzekeren, worden naar boven gehaald.

Dus combineert een bepaalde verzekeraar NIET met jouw te verzekeren auto, met de door jou gewenste dekking, met jouw leeftijd, met jouw schadevrije jaren of met de door jou gewenste polisvoorwaarden? Dan worden deze verzekeraars niet in de vergelijkingsresultaten getoond. Dankzij onze slimme voorselectie hoef je niet handmatig ALLE autoverzekeraars te vergelijken die in Nederland actief zijn. Alleen de beste blijven over.

Immers kijken sommigen uitsluitend naar het prijskaartje, terwijl anderen specifieke eisen hebben. Bijvoorbeeld qua acceptatiecriteria, eigen risico, vervangend vervoer, schadesturing, vrije herstelkeuze, dekkingsgebied, dekkingsuitsluitingen, bonus-malusladder, betalingstermijnen, borgstelling, opzegbaarheid, jeugdige bestuurders, et cetera.

Het tijdrovende voorwerk wordt jou simpelweg uit handen genomen. Voordat jij het uiteindelijke vergelijkingsoverzicht onder ogen krijgt, zijn alle overtollige en irrelevante partijen reeds weg gefilterd.

Waarop wordt een vergelijking van autoverzekeraars gebaseerd?

Voor een objectieve vergelijking van autoverzekeraars hoef je bij ons niet eerst een enorme hoeveelheid gegevens aan te leveren. Met enkele basisgegevens kom je een heel eind. En binnen enkele stappen heb je jouw definitieve toplijst voor ogen. Hierbij een opsomming van hetgeen je nodig hebt om meerdere autoverzekeraars te kunnen vergelijken:

1. Kenteken

Op basis van het kenteken van de te verzekeren auto komen we al héél veel over het te verzekeren voertuig te weten: eigenaar, merk, type, uitvoering, gewicht en economische waarde van de auto, et cetera.

2. Dekkingswens

Zodra je de gewenste dekkingsgraad selecteert, weten we hoe grondig je jouw auto wilt verzekeren: kaal WA óf Beperkt Casco óf Allrisk. Hoe beter je jouw auto verzekert, des te duurder de premie.

3. Eigen risico

Ben je bereid een bepaald eigen risico te dragen? Een hoog eigen risico zorgt voor een lage maandpremie, maar ook voor kosten die voor eigen rekening komen indien je een schuldschade rijdt.

4. Eventuele aanvullende dekkingen

Er zijn allerhande aanvullende bijdekkingen die van toepassing kunnen zijn op de hoofddekking: aanschafwaarderegeling, pechhulp, verkeersrechtsbijstand, inzittendenverzekering, no-claimbescherming, vrije herstelkeuze, et cetera.

5. NAW-gegevens

Een verzekeraar zal altijd vragen naar jouw naam, adres en woonplaats. Men wil immers weten wie klant wordt. Jouw postcode is óók nog eens een (beperkte) premiefactor. Want hoe drukbevolkter jouw woonlocatie, des groter de kans op verkeersschades. Tot slot zal men om een bankrekeningnummer vragen waarop men de verzekeringspremie kan incasseren.

6. Schadevrije jaren

Hoe meer schadevrije jaren jij op naam hebt staan, des te hoger je wordt ingeschaald op de bonus-malusladder van een verzekeraar. Deze inschaling qua treden representeert een bepaald percentage aan premiekorting oftewel ‘no-claimkorting’ dat jij ontvangt.

7. Acceptatievragen / slotvragen

Heb je eenmaal voor een bepaalde verzekeraar gekozen, dan is de kans groot dat er bepaalde acceptatievragen en/of slotvragen worden gesteld. Hierbij gaat het doorgaans om schadehistorie, wanbetaling, eerdere afwijzingen, strafrechtelijk verleden en malusregistratie (qua negatieve schadevrije ‘minjaren’). De antwoorden op deze vragen zijn bepalend voor jouw acceptatiekans.

Heb jij eenmaal alle benodigde gegevens doorgevoerd, dan krijg je een resultatenoverzicht te zien. Hierin staan de verzekeringsproducten die voor jou het gunstigst uitpakken. Niet alleen op basis van jouw voertuig, maar ook op basis van jou als verzekeringnemer. Voor een premieberekening kan jouw schadeverleden namelijk nét zo relevant zijn als jouw auto.

Vergelijkingsresultaten: top autoverzekeraars

Dankzij onze geavanceerde vergelijker wordt een overzichtelijk lijstje van autoverzekeringsaanbieders samengesteld op basis van de door jou ingevoerde gegevens en wensen. Het verschil in premie, eigen risico, dekking en polisvoorwaarden tussen de verschillende autoverzekeraars is zodoende direct inzichtelijk.

Onze online vergelijkingsmodule vergelijkt talloze autoverzekeringsaanbieders met elkaar, zodat jij niet zelf uitgebreide spreadsheets hoeft samen te stellen. De voordelen en nadelen van elke verzekeraar worden onopgemerkt in een ingewikkelde berekening meegenomen. Het algoritme achterhaalt precies die verzekeraars die aan jouw behoeften voldoen. En dan ook nog eens DIE aspecten die het meest zwaarwegend zijn voor jouw specifieke verzekeringssituatie.

Autoverzekeraars die worden vergeleken en zodoende in ons vergelijkingsoverzicht kunnen voorkomen, zijn onder meer:

 • ABN-Amro
 • Aegon
 • Allianz Direct
 • ANWB
 • Avéro Achmea
 • Centraal Beheer
 • Ditzo
 • FBTO
 • HEMA
 • Nationale Nederlanden (NN)
 • OHRA
 • Univé
 • VerzekerUzelf.nl

Autoverzekeraars vergelijken: tot slot…

De autoverzekeraars die wij vergelijken, staan los van ons als tussenpersoon. Onze vergelijkingen zijn dan ook 100% objectief en op basis van de door jou aangeleverde informatie.

Heb je vragen over hoe wij autoverzekeraars onderling vergelijken? Neem dan contact op met onze klantenservice via e-mailadres info@goedkopeautoverzekering.nl of telefoonnummer 073-5430830.

Tip: vul hier het kenteken van jouw auto in…
Vul je kenteken in:

En vind direct een goedkopere autoverzekering!

Informatie auteur: dit artikel werd geschreven en/of inhoudelijk gecontroleerd door gecertificeerd autoverzekeringsexpert Ruud de Laat.