Een bestelauto particulier verzekeren, welke mogelijkheden zijn er dan? Het aanbod van autoverzekeringen is kleiner bij bestelauto’s. Toch zijn er voldoende aanbieders. Autoverzekeringen voor je bestelauto zijn er op particulier en zakelijk gebruik. Wanneer kan je particulier verzekeren? Bereken op het juiste gebruik de goedkoopste aanbieders. Je krijgt dan een vergelijking gesorteerd op prijs.

Premie bestelautoverzekering

Hoe kan ik mijn bestelauto particulier verzekeren?

Er zijn autoverzekeringen voor bestelauto’s op particulier en zakelijk gebruik. Heb je geen eigen zaak? Dan gebruik je hem dus uitsluitend particulier. Je kan de bestelauto dan particulier verzekeren. Ben je (zelfstandig) ondernemer? Dan heb je te maken met zakelijke ritten. Bij een particuliere bestelautoverzekering zijn die ritten niet gedekt.

Je bestelauto particulier verzekeren is mogelijk wanneer je geen eigen zaak hebt.

Veel maatschappijen accepteren geen bedrijfsauto met grijs kenteken. Sowieso zijn er voor bestelauto’s minder aanbieders. Gelukkig blijven er voldoende maatschappijen over. Vergelijk online aanbieders, die wél bedrijfsauto’s verzekeren. Bij het starten van een premie vergelijking wordt gevraagd om het gebruik. Kies particulier als je geen eigen zaak hebt. Zakelijk is van toepassing voor ondernemers. Speciaal vervoer zoals taxi of koerier is voor verzekeraars maatwerk.

Je bedrijfsauto verzekeren op zakelijk gebruik?

Particulier verzekeren is dus mogelijk wanneer er geen zakelijk gebruik is. Bij een eigen zaak kom je automatisch bij een zakelijke autoverzekering uit. Privé ritten zijn dan ook gedekt. Andersom is het zo dat bij een particuliere verzekering al het zakelijke uitgesloten is. Neem in geval je (als ZZP’er) ondernemer bent geen risico. Kom je bij puur particulier gebruik uit, verzeker je bestelauto dan op die manier.

Ondernemers kiezen voor zakelijk verzekeren, privé ritten zijn dan ook gedekt.

Dekking kiezen bij afsluiten autoverzekering

Als je enkel kiest voor de verplichte WA dekking dan is er geen eigen risico. Dat is gunstig omdat je bij schade dan zelf niks hoeft te betalen. Schade aan je eigen auto is bij WA dekking niet gedekt. Wil je daar wel dekking voor, dan dien je beperkt- of volledig casco verzekerd te zijn. Vanaf beperkt casco dekking ben je (deels) verzekerd voor schade aan je eigen voertuig.

Pas vanaf beperkt casco is je bestelauto deels verzekerd voor eigen schade.

Hoogte premie berekenen en aanbieders vergelijken

De goedkoopste oplossing is het kiezen van alleen WA-dekking. Ga je de bestelauto particulier verzekeren dan mag je hem niet zakelijk gebruiken. Andersom is wel toegestaan. Heb je een eigen onderneming, kies dan voor een bedrijfsmatige verzekering. Zo voorkom je problemen bij schade. Bereken op onze website alle premies voor je bestelautoverzekering. Op welke premie komt jouw bedrijfswagen uit?