Wat kost een all risk autoverzekering en wat is het alternatief? Bekijk het prijs verschil tussen wel of niet all risk verzekeren. Ontdek wat bij jou past. Vergelijk goedkope autoverzekeringen op beperkt en volledig casco. Het is dan makkelijker te bepalen welke verzekering je wilt afsluiten. Een verzekering kiezen is een gok, zoals een sprong in het diepe. Je weet van te voren niet of er schade komt en zo ja hoeveel.

Tip: vul hier het kenteken van jouw auto in...

En vind direct een goedkopere autoverzekering!

Autoverzekering: wanneer wel of niet op all risk?

Wanneer doe je er goed aan je auto all risk te verzekeren? Het is een persoonlijke afweging. Laat je financiële situatie een rol spelen. Kan en wil je een grote schade zelf betalen? Stel dat door eigen schuld je auto total loss is. Alleen bij een allrisk verzekering krijg je dan een schadevergoeding. De vergoeding zal niet meer zijn dan de dagwaarde van het voertuig. Is je auto enkele duizenden euro’s of meer waard? Dan kan het lonen een WA volledig casco verzekering af te sluiten.

Wat kost een goedkope all risk autoverzekering?

Twijfel je tussen beperkt en volledig casco (all risk)? Dan kan je de keuze laten afhangen van de prijsverschillen. Wat kost een all risk autoverzekering vergeleken met de tussenstap beperkt casco? Ontdek het door online autoverzekeringen te vergelijken. Je vult dan het kenteken en wat persoonsgegevens in. Het aantal schadevrije jaren bepaalt vervolgens de premie. Maak op meerdere basisdekkingen een vergelijking. Zie zo wat de prijs verschillen zijn tussen WA, beperkt casco en all risk.

De beste verzekering kiezen voor jouw auto

Er is geen vast antwoord op de vraag wanneer het verstandig is je auto all risk te verzekeren. Wel is het zo dat een all risk verzekering een zegen is als je een schade zelf niet kan betalen. Bij schade door eigen toedoen krijg je namelijk anders geen vergoeding. Wat kost een all risk autoverzekering voor jouw voertuig? Wat oudere auto’s met een lage dagwaarde worden meestal niet meer volledig casco verzekerd. Een tussenstap op beperkt of alleen WA dekking is dan logisch.