Schade melden en tips voor autoschade claimen

Je hebt helaas te maken met een schade in het verkeer. Hieronder hebben we op een rij gezet hoe je een schade kunt melden. Daarbij is er een verschil tussen een autoschade claimen op je eigen verzekering bij ons, of het verhalen op de tegenpartij. Is de dader onbekend? Dan is er nog een derde mogelijkheid, namelijk een claim indienen bij het Waarborgfonds Motorverkeer.

Hoe online een autoschade claimen of verhalen

Heb je geen autoverzekering bij ons dan, kijk dan verder bij de tips over autoschade claimen bij de tegenpartij. Als bestaande klant kun je online een schade melden. We nemen daarna contact met je op voor het een goede afhandeling. Bij het digitaal melden heb je te maken met een formulier. Het kan fijn zijn ook even telefonisch contact te hebben of het aanrijdingsformulier per post te versturen.

Telefonisch melden via onze klantenservice (073) 54 30 830
Wij vertellen je graag telefonisch welke acties in jouw situatie moeten worden ondernomen voor een goede schadeafhandeling. Indien van toepassing schakelen we direct een schade-expert in en/of verzorgen de schademelding op een rechtsbijstandverzekering.

Het aanrijdingsformulier kun je opsturen naar:
GoedkopeAutoverzekering.nl, Postbus 259, 5480 AG Schijndel

Tips voor het invullen van je schadeformulier

Tips autoschade claimen bij tegenpartij

Is je auto WA of beperkt casco verzekerd zonder rechtsbijstand? Dan kan je proberen de schade zelf te verhalen op de tegenpartij. Gebruik daarvoor onze unieke aansprakelijkstelling generator om de aansprakelijkstelling richting de schuldige dader te op te maken. Dit hulpmiddel maakt een brief aan waardoor een autoschade claimen bij de tegenpartij makkelijk te regelen is.

Tips voor het zelf verhalen van je autoschade

Autoschade claimen bij Waarborgfonds Motorverkeer

Als een onbekend gebleven voertuig schade heeft toegebracht aan je auto dan kun je in sommige gevallen aanspraak maken op een vergoeding door het Waarborgfonds Motorverkeer. Daar zijn wel wat voorwaarden aan verbonden. Zo moet de schade door een motorrijtuig veroorzaakt zijn. En er moet een getuige zijn die aangeeft dat je de auto voor de schade in goede staat ergens achter liet.

Een schade claimen bij het Waarborgfonds Motorverkeer