Schade melden + tips autoschade claimen

Heb jij (helaas) te maken gehad met een schade in het verkeer? Hieronder hebben we op een rij gezet hoe je een schade kunt melden. Daarbij is er een essentieel verschil tussen een autoschade claimen op je eigen verzekering bij ons als tussenpersoon, óf het verhalen ervan op de tegenpartij. Is de dader onbekend? Dan is er nog een derde mogelijkheid, namelijk een claim indienen bij het Waarborgfonds Motorverkeer…

Hoe online een autoschade claimen of verhalen?

Heb je geen autoverzekering bij ons? Kijk dan desgewenst verder bij de tips over autoschade claimen bij de tegenpartij. Als bestaande klant kun je logischerwijs online een schade melden bij ons. We nemen daarna contact met je op voor het een goede en vlotte afhandeling. Bij het digitaal melden, heb je te maken met een formulier. Het kan prettig zijn ook even telefonisch contact te hebben of het aanrijdingsformulier per post te versturen.

Telefonisch melden via onze klantenservice (073) 54 30 830


Wij vertellen je graag telefonisch welke acties in jouw situatie moeten worden ondernomen voor een goede schadeafhandeling. Indien van toepassing schakelen we direct een schade-expert in en/of verzorgen de schademelding op een rechtsbijstandverzekering. Het ingevulde schade-aanrijdingsformulier (voorzijde + achterzijde) kun je opsturen naar:

GoedkopeAutoverzekering.nl, Hoofdstraat 168, 5481 AK Schijndel

Tips autoschade claimen bij tegenpartij

Is jouw auto WA of beperkt casco verzekerd zonder rechtsbijstand? Dan kan je proberen de schade zélf te verhalen op de tegenpartij. Gebruik daarvoor onze unieke aansprakelijkstelling generator om de aansprakelijkstelling richting de schuldige dader te op te maken. Dit hulpmiddel maakt een brief aan waardoor een autoschade claimen bij de tegenpartij gemakkelijk te regelen is.

Autoschade claimen bij Waarborgfonds Motorverkeer

Als een onbekend gebleven voertuig schade heeft toegebracht aan je auto dan kun je in sommige gevallen aanspraak maken op een vergoeding vanuit het Waarborgfonds Motorverkeer. Daar zijn wel wat voorwaarden aan verbonden. Zo moet de schade door een motorrijtuig veroorzaakt zijn. En er moet een getuige zijn die aangeeft dat je de auto voorafgaand aan de schade in goede staat achterliet.