Autoverzekering voor beginnend bestuurder

Een autoverzekering is voor jeugdige bestuurders bovengemiddeld duur. Dit heeft hoofdzakelijk te maken met leeftijd. Autoverzekeraars hanteren simpelweg een leeftijdstoeslag voor diegenen onder de 24-jarige leeftijd. Dit is echter niet gerelateerd aan iemands daadwerkelijke individuele rijervaring, rijvaardigheid of schadevrije jaren. Het betreft een stukje algemene risicodekking… Simpelweg omdat jongeren onder de 24 (gemiddeld genomen) veel schades rijden en zodoende een relatief groot verzekeringsrisico vormen.

Vergelijk als beginnend bestuurder de juiste aanbieders voor een betaalbare autoverzekering. Beginners hebben veel kosten en letten daarom extra op de prijs. Meestal kiezen studenten en jongeren voor de goedkoopste dekking. De kosten van een (eerste) auto zijn ten slotte hoog. Een betaalbare autoverzekering is dan gewenst. Veel aanbieders van verzekeringen bieden geen scherpe premie aan voor jeugdige bestuurders. 

Hoe kun je toch wat kosten besparen?

Toch hebben we gelukkig voldoende goede maatschappijen gevonden. Kenmerkend voor starters is dat ze geen schadevrije jaren hebben. Deze bouw je pas op zodra je een autoverzekering op naam hebt gehad. Het bezitten van een rijbewijs geeft geen recht op schadevrije jaren. Als beginnend bestuurder is het zonder schadevrije jaren moeilijker te besparen op de autoverzekering. Een auto goedkoper verzekeren kan alleen door verzekeraars te vergelijken. Wat blijft staan is dat een ervaren bestuurders tussen de 30 en 50 minder kwijt zal zijn. Jeugdige bestuurders zullen dus puur vanwege hun leeftijd meer betalen voor de verzekering. Bespaar waar kan voor een betaalbare oplossing.

Goedkope autoverzekering voor beginnend bestuurders

Alleen door het aangaan van een autoverzekering bouw je schadevrije jaren en korting op. Beginnend bestuurders die voor de eerste keer een auto verzekeren komen altijd duurder uit. Gelukkig geven sommige aanbieders wel wat aanvangskorting voor starters. Dit doen ze in de vorm van een hogere bonus/malus-korting voor jeugdige consumenten. Start een premievergelijking en bekijk de starterskorting. Het vergelijken van de goedkoopste autoverzekeringen puur op korting lijkt logisch. Toch gaat het bij een verzekering voor de beginnend bestuurder uiteindelijk om de premie.

Krijg ik als starter extra voordeel?

Weinig kosten en een lage aanvangskorting is aantrekkelijker dan een vergelijkbare premie met veel korting. Als er veel bonus/malus-korting wordt gegeven bij aanvang is er namelijk minder ruimte voor toekomstig voordeel. Op basis van het kenteken en wat persoonsgegevens kun je een premieberekening starten voor je eerste autoverzekering. Je krijgt dan een top vijf autoverzekeringen voor jeugdige bestuurders. De aanvangskorting is zichtbaar zodat je kunt vergelijken op wel prijs en voordeel. Verzeker je auto door de juiste type autoverzekering te kiezen. Ontdek snel en eenvoudig het beste aanbod.

Lees desgewenst ook de volgende artikels: