Welke autoverzekering moet ik nemen? Om daar achter te komen let je op twee dingen. Als eerste kijk je naar je laatste (huidige) verzekering. Wat beviel daar wel of niet aan? Vervolgens kijk je naar je wensen. Waar zou je de auto voor willen verzekeren? Vanuit de wensen kun je autoverzekeringen vergelijken. Je maakt dan een afweging tussen kwaliteit en prijs.

Vergelijk autoverzekeringen

Welke autoverzekering heb ik nu?

Waar heb je behoeften aan? Ben of was je tevreden met je laatste autoverzekering? Heb je een schade gehad waar je niet voor verzekerd was? Verwacht je misschien in de toekomst schade te krijgen? Bepaal voor jezelf wat je belangrijk vindt. De WA verzekering is de goedkoopste autoverzekering. Nadeel is wel dat alleen andermans schade wordt vergoed. Wat zijn de andere opties?

Moet ik all risk of WA plus aantrekkelijk nemen?

In Nederland is alleen de WA-verzekering verplicht. Eigen schade valt daar niet onder. Kan of wil je eventueel schade aan je auto betalen? Met WA plus (beperkt casco) heb je meer zekerheid. Deze dekking vergoedt ruitschade, diefstal, storm, brand en aanrijdingen door wild. Bij all risk betaalt de verzekeraar alle schades, ook als je zelf schuldig bent. Nadeel is wel de hoge premie.

Welke autoverzekering past bij mij?

Persoonlijke wensen en de waarde van je auto bepalen welke verzekering je kiest. Welke autoverzekering moet ik nemen als ik een beperkt budget heb? Een WA-verzekering is voldoende om verzekerd de weg op weg te mogen. Nadeel van de WA dekking is wel dat eigen schade niet vergoed wordt. Auto’s die meer dan 1.500 euro waard zijn worden daarom meestal uitgebreider verzekerd. De beste autoverzekering heeft dan een WA beperkt of volledig casco (all risk) dekking. Bereken het prijsverschil tussen de verschillende dekkingen om een goede afweging te maken.

Verschillen in eigen risico bij verzekeringen vergelijken

Na het kiezen van de basisdekking, bijvoorbeeld WA, is het makkelijk vergelijken. Bij een WA-verzekering is het vooral zoeken naar de goedkoopste autoverzekering. Verschillen zijn namelijk te verwaarlozen. Anders is het bij beperkt- en volledig casco. Daar kun je bij schade te maken krijgen met een eigen risico. Dat is het deel van de schade wat je zelf moet betalen. De beste autoverzekering is goedkoop en heeft een laag eigen risico. Beslis zelf welke autoverzekering het meeste aansluit bij je wensen.