Autoverzekering berekenen

Binnen 10 seconden een autoverzekering berekenen? Vul dan hieronder het kenteken van je auto in en start de vergelijking. Ontdek de laagste premies en sluit de goedkoopste autoverzekering af.

 

Direct Contact

073 - 54 30 830

ma t/m vr 9:00 – 17.00 uur

Beoordeling

Voor het berekenen van je autoverzekering heb je persoonsgegevens nodig. Je moet dan denken aan je geboortedatum, postcode en huisnummer. Wat verder goed is om bij de hand te hebben is het kenteken van je auto. Tot slot is het belangrijk om te weten hoeveel schadevrije jaren je hebt. Andere gegevens zoals de meldcode of je rekeningnummer heb je niet nodig.

Hoe kan je een autoverzekering berekenen?

Een autoverzekering berekenen is makkelijker dan dat het lijkt. Het berekenproces is de eerste stap. Je geeft in deze vrijblijvende fase alle gegevens op die nodig zijn voor het berekenen van de premie. We leggen je hieronder per invulveld uit wat er precies wordt gevraagd. Het berekenen van de autoverzekering wordt zo erg makkelijk.

Stap 1: kenteken invullen

Je auto is van invloed op de hoogte van de premie. Met het kenteken van je auto ziet het systeem direct wat voor auto je hebt. Premiebepalende gegevens over je auto zoals de nieuwwaarde, dagwaarde en het gewicht van je voertuig worden dankzij het kenteken opgehaald. Het type van je auto kan je desgewenst aanpassen.

Stap 2: primair gebruik

Een verzekeraar wil weten of je een particuliere of zakelijke autoverzekering zoekt. In het veld primair gebruik kan je het juiste gebruik opgeven. Heb je een eigen zaak of zelfs een B.V.? Geef dan zakelijk gebruik op, je mag de auto dan ook privé gebruiken. Andersom werkt dat niet zo. Bij zakelijk kan je ervoor kiezen de btw te verrekenen.

Stap 3: aantal kilometers per jaar

Het kan lastig zijn om het juiste aantal kilometers per jaar op te geven. Geef in ieder geval een realistische inschatting. Het is niet erg om een te hoog aantal kilometers aan te houden. Bij een veel te lage kilometrage loop je het risico op een bijbetaling. Want minder rijden betekent vaak een lagere premie.

Stap 4: rijbewijs behaald

Op je rijbewijs kan je zien wanneer je deze hebt behaald. Bereken voor jezelf welke leeftijd je had toen je het rijbewijs haalde. Heb je het rijbewijs al 8 jaar of langer? Dan ben je in de ogen van de autoverzekeraar een ervaren bestuurder. Dat is gunstig voor de premie.

Stap 5: schadevrije jaren

Een autoverzekering berekenen kan niet zonder het opgeven van je schadevrije jaren. Als beginnend bestuurder zonder ervaring begin je met 0 schadevrije jaren. Voor ieder verzekerd jaar zonder schade krijg je er 1 schadevrij jaar bij. Daar staat tegenover dat je door een schuldschade 5 jaar terugvalt. Iemand kan daarom zelfs negatieve schadevrije jaren hebben.

Stap 6: postcode

Waar je woont heb je niet altijd in de hand, toch is je postcode van invloed op de premie. In grote steden liggen de premies voor de autoverzekering hoger dan in landelijke gebieden. Dat komt omdat er in de stad meer verkeer is en daarom ook vaker schade. Criminaliteit doet daar een schepje bij in de vorm van diefstal- en vandalismeschades.

Stap 7: huisnummer

Vroeger speelde het huisnummer geen rol bij het berekenen van de autoverzekering, tegenwoordig wel. Zelfs in dezelfde straat kan er een verschil in premie zijn. Dat komt omdat verzekeraars steeds meer statistische gegevens gebruiken voor het vaststellen van de premie. Geef indien van toepassing een huisnummer toevoegsel op.

Stap 8: geboortedatum

Je geboortedatum kan een grote rol spelen bij het berekenen van je autoverzekering. Zeker bestuurders onder de 24 jaar en senioren zullen duurder uit zijn puur vanwege hun leeftijd. Op je leeftijd heb je geen invloed, wel op de aanbieder die je kiest. Het is daarom slim om ieder jaar opnieuw je autoverzekering te vergelijken.

Start hieronder een berekening en ontdek de goedkoopste autoverzekering.

De 4 goedkoopste autoverzekeringen berekenen

Autoverzekeringen berekenen doe je om de goedkoopste aanbieder te vinden. Hoewel een verzekering meer is dan alleen een premie, tonen we per dekking alleen de 4 voordeligste aanbieders. Toch zijn polisvoorwaarden ook belangrijk, zeker als je kiest voor een WA beperkt of volledig casco dekking. Dat komt omdat de polisvoorwaarden dan de hoogte van de schadevergoeding beïnvloeden.

Stap 9: kies de juiste dekking

Na de eerste 8 stappen is het tijd om de gewenste dekking te kiezen. Het berekenen van de autoverzekering gaat namelijk altijd op basis van een bepaalde dekking, maar welke kies je? We leggen je per dekking uit wat deze precies inhoud. Je kan dan met een goed gevoel de juiste dekking kiezen en bijpassende premie berekenen.

  • WA dekking: de verplichte verzekering. Bij schade krijgt eventueel de tegenpartij een vergoeding, jijzelf niet.
  • WA beperkt casco dekking: dit is een WA dekking aangevuld met onder andere ruitdekking en diefstal. Meest voorkomend is een sterretje of scheur in de ruit. Dat wordt bij deze dekking vergoed, net als diefstal, storm-, brandschade en aanrijding door wild.
  • WA volledig casco (allrisk): dit is de meest uitgebreide dekking welke bijna alle schade aan je auto vergoedt, ook als je zelf de veroorzaker bent. Opzet is wel uitgesloten, je moet dan denken aan rijden onder invloed.

 

Kies de gewenste dekking en ontdek in de vergelijking de vier goedkoopste aanbieders.

Vergelijk per dekking op prijs en kwaliteit

Na het kiezen van de dekking toont de vergelijking de 4 goedkoopste aanbieders. Deze staan gesorteerd op prijs. Zo staat de goedkoopste aanbieder bovenaan op plek 1, gevolgd door de nummer 2, 3 en 4. Onderstaand voorbeeld maakt dit duidelijk. Let op of er een eigen risico staat. Een laag eigen risico betekent dat je bij schade minder zelf hoeft bij te dragen aan de reparatie. Vooral bij WA beperkt en volledig casco speelt het eigen risico een rol.

Autoverzekering berekenen: de verzekeraars

Je kan via onze vergelijker met één druk op de knop de vele autoverzekeringen berekenen. Maar welke maatschappijen zijn aangesloten? Hieronder staan de meest voorkomende verzekeraars welke je tegen kan komen in de premievergelijking. Deze kan je met elkaar vergelijken op premie en voorwaarden.

Allianz

Allianz is één van de grootste financiële organisaties ter wereld. De Allianz Group is actief in 70 landen, waaronder Nederland. Allianz biedt veel reparatievrijheid, een goede aanschafwaarderegeling en aanvullende dekkingen aan.

Amlin

Amlin biedt in Nederland zakelijke autoverzekeringen aan. Ze accepteren personen- en bestelauto’s maar uitsluitend op zakelijk gebruik. Amlin heeft concurrerende premies en komt steeds vaker als goedkoopste uit de berekening.

ASR

ASR is een autoverzekeraar waar we al ruim 15 jaar een samenwerking mee hebben. Ze bieden verschillende autoverzekeringen aan, op particulier en zakelijk gebruik. Vaak kan je bij ASR voor een kleine meerprijs reparatievrijheid krijgen.

Avéro Achmea

Avéro Achmea is onderdeel van Achmea, één van de grootste verzekeraars van Nederland. Ze hebben interessante autoverzekeringen voor personen- en bestelauto’s. Avéro Achmea biedt in tegenstelling tot de meeste andere maatschappijen nog steeds een no-claimbeschermer aan.

De Vereende

De Vereende richt zich op moeilijk verzekerbare risico’s. Wordt je autoverzekering geweigerd? Dan kan je altijd bij de Vereende terecht, ongeacht de reden van afwijzing. Tegenover hun soepele acceptatiebeleid staat wel een hogere premie dan je bent gewend.

Delta Lloyd

Delta Lloyd is een grote en ervaren maatschappij. Sinds 1 juni 2017 valt Delta Lloyd onder Nationale Nederlanden. Toch bieden ze nog steeds autoverzekeringen aan. Deze hebben vaak een lage premie en een goede aanschafwaarderegeling.

Nationale Nederlanden

Nationale Nederlanden (NN) is in Nederland één van de grootste verzekeraars. Bij Nationale Nederlanden kun je tot 85% no-claimkorting opbouwen. Meestal heb je bij NN geen eigen risico, mits je naar een aangesloten schadereparateur gaat.

Reaal

Reaal valt tegenwoordig onder de nieuwe eigenaar VIVAT. Bij Reaal bieden ze particuliere- en zakelijke autoverzekeringen aan. Reaal werkt met veel schadeherstelbedrijven samen. Dat scheelt je soms aanzienlijk in het eigen risico.

Voogd & Voogd

Voogd & Voogd is een volmacht met eigen ‘huismerkproducten’. Ze bieden uitsluitend autoverzekeringen aan via professionele adviseurs zoals wij. Bij Voogd & Voogd heb je het beste van twee werelden: een digitale verzekeraar gekoppeld aan een ervaren adviseur.
 

Autoverzekering berekenen en afsluiten

Een autoverzekering berekenen doe je om te ontdekken of de aangeboden premie interessant is. Sluit het aanbod aan bij je wensen? Dan kan je direct de autoverzekering afsluiten. In de meeste gevallen wordt een aanvraag direct geaccepteerd. Heeft de verzekeraar toch nog vragen? Dan krijg je waarschijnlijk binnen één werkdag reactie van ons. Bereken nu direct online de 4 goedkoopste autoverzekeringen.